relatietherapie bilthoven

Relatietherapie Bilthoven

Welkom op de site van Relatietherapie Bilthoven. Je bent hier waarschijnlijk omdat jullie op zoek zijn naar een relatietherapeut en/of te bekijken of het iets voor jullie zou kunnen zijn.

Ik ben relatietherapeut en heb me gespecialiseerd in de methode Emotionally Focused Therapy (EFT). Bij EFT wordt de focus gelegd op emoties en behoeften. Het gaat om het herstructureren van de emotionele verbinding en niet om het veranderen van de ander.

In de therapie richt ik me op de interactie tussen jullie en jullie onderlinge communicatie, en dan vooral op jullie emotionele reacties. Ik help jullie emotionele belevingen opnieuw door te werken en de interacties te herstructureren, waarbij ik me richt op het hier en nu. Ik help jullie je eigen gedrag en interactiepatronen te herkennen en te leren dat bepaald gedrag begrijpelijk maar niet handig is. Ik help je om je kwetsbaar op te durven stellen, je diepe emoties te uiten en vervolgens toegankelijk te zijn voor de ander en empathisch en betrokken te reageren.  Zo kan er een stabiele en veilige band gevormd worden tussen jullie en wordt er een gevoel van geborgen verbondenheid tot stand gebracht.

Is relatietherapie geschikt voor jullie?

Als jullie bereid zijn om jullie emoties te laten zien en nieuwsgierig kunnen zijn naar je eigen beleving en die van jouw partner, kan deze vorm van relatietherapie zeker geschikt zijn.

Ooit hebben jullie voor elkaar gekozen en voelden jullie je verbonden met elkaar. Nu voelt het waarschijnlijk niet meer zo als toen. Er zijn wellicht twijfels en jullie voelen je niet gehoord door de ander. Jullie hebben het vast al even aangekeken en leven nu misschien zelf langs elkaar heen. Relatietherapie kan jullie helpen de verbinding terug te vinden, die verbinding die jullie vroeger wel voelden.

Dit proces is een reis van…

  • vervreemding naar emotionele betrokkenheid;
  • behoedzaamheid naar openheid;
  • passieve machteloosheid naar de relatie zelf actief vorm geven;
  • vertwijfeld achtervolgen van de ander naar een besef dat jullie het elkaar moeilijk maken om responsief en zorgzaam te zijn;
  • concentratie op de fouten van de ander naar de ontdekking van de eigen angsten en verlangens;
  • isolement naar verbondenheid.

Relatietherapie is niet geschikt als er verslavingen zijn, een verhouding nog niet is beëindigd, als er sprake is van lichamelijk geweld of bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis bij één van jullie. 

Waarom zouden jullie voor de EFT-methode kiezen?

  • De methode is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht;
  • Herstel is duurzaam: 70 tot 75 procent van de stellen herstelt van de problemen en 90 procent vertoont significante verbetering;
  • Respectvolle en emotioneel veilige methode.

Adres relatietherapeut Bilthoven:

Frans Halslaan 68
3723 EH Bilthoven

relatietherapie bilthoven

Ervaringen:

We moesten even een drempel over maar zijn heel erg blij dat we de stap toch hebben gezet. Daniella heeft ons op een warme en kundige manier begeleid. We gaan vol vertrouwen samen de toekomst in.

Ik ben van nature best gesloten. Ik was wat sceptisch over de therapie maar het heeft me erg geholpen om mijn emoties te kunnen uiten waardoor ik mezelf maar ook mijn partner beter hebben leren kennen. Hadden we veel eerder moeten doen.

Dit kan ik iedereen aanraden en niet alleen als het niet goed gaat in je relatie. Zo fijn om inzicht te krijgen in bepaalde patronen. Het voelt als een soort reset. Misschien gaan we dit wel om de paar jaar doen.

Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Wij zijn op werkdagen van 09.00 uur – 17.00 uur te bereiken op: 030-2341466. Bij geen gehoor, kun je inspreken en word je binnen één werkdag teruggebeld. Je kunt ook een email sturen naar: info@relatietherapie-middennederland.nl

Contact