Werkwijze relatietherapeut

Stap 1: Het kennismakingsgesprek (kosteloos)
Allereerst hebben we een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is met jullie beiden. Ter voorbereiding op dit gesprek vraag ik jullie een intakeformulier in te vullen. Tijdens het gesprek krijgen jullie meer informatie over de relatietherapie en kunnen we ervaren of er een ‘klik’ is. Het gesprek duurt maximaal drie kwartier.

Stap 2: Start traject
Het traject na het kennismakingsgesprek bestaat uit 4 tot 10 sessies, waarbij het doel is om de verbinding tussen jullie te herstellen.

Samengevat komt het erop neer dat bij deze vorm van therapie de focus wordt gelegd op de emoties en behoeften. Het gaat om het herstructureren van de emotionele verbinding en niet om het veranderen van de ander.

Tijdens de therapie zullen er verschillende fases worden doorlopen:

  • Stap voor stap gaan we door de verschillende lagen van jullie relatie;
  • We zullen patronen onderzoeken met de bijhorende emoties met als doel dat jullie de patronen gaan herkennen en jullie eigen rol en die van de ander erkennen (de-escalatie);
  • Jullie leren eventuele pijnplekken (onderliggende hechtingsbehoeften en angsten) bespreken en met de betreffende behoeften om te gaan met als doel dat jullie de band tussen jullie vernieuwen en versterken (verbindingsfase);
  • Nadat dit proces is doorlopen is het makkelijker om oplossingen te vinden voor oude problemen. Jullie zijn dan zover dat jullie je relatie steeds beter in de hand hebben en indien jullie terug in het oude patroon vallen, dan kan er even een stap terug worden gedaan naar de vorige fase (bestendigingsfase).

Het doel is om jullie te helpen bij het bereiken van een succesvolle relatie. Dit doen we in 3 stappen:

  1. Ik help jullie erachter te komen hoe jullie op elkaar reageren wanneer er niet wordt voldaan aan jullie belangrijke relationele behoeften;
  2. Jullie krijgen dieper inzicht in jullie eigen emoties en die van je partner;
  3. Jullie leren met elkaar te praten over jullie emoties, behoeften, hoop en verlangens op een manier die jullie relatie versterkt.

Neem gerust contact met op voor meer informatie.

Huidige wachttijd:

2 weken

Plan een gratis kennismakingsgesprek

De Relatietherapeut:

Relatietherapeut
EFT Relatietherapie